gott nytt år...

åhåå jag är så trött.. La mig ovärdigt sent igår.. igen. hade tänkt sova till 2 men vaknade kl11 av att syrran ringde och undrade om jag kunde skjutsa dom till bergsbyn i afton. Jag sa att det kunde jag troligen inte men var tvungen kolla upp exakt hur landet ligger till ikväll. Så jag gjorde det. det visade sig att jag inte kunde skjutsa. Men som frukt av allt det här blev jag förstås plötsligt pigg. Sen klockan 1 var jag förstås dödstrött igen. La mig ner för att sova lite innan systemet stängde. Sov/vliade ett tag. sådär skönt som man bara kan göra på eftermiddagarna när man är hejdlöst trött..
Funderade på hur jag nånsin skulle kunna ta mig upp innan 3. Funderade på att skita i det och köpa ett par folköl och så får det vara det. Men kom på att jag hursomhelst var tvungen att handla dasspapper på ica som ligger vägg i vägg med systemet (ja jag kunde ha kombinerat detta med folkisarna från moröhallen men det tänkte jag inte på då. För när man är så trött tänker man inte i hela meningar.)
Låg kvar ett tag till. Jävla väckaren ringde. Ställde fram den till halv 3. Den ringde igen tio över 2. Jävla skitväckare som inte går att ställa in på en viss tid. Hatade väckaren. Tänkte sova ett tag till. Tänkte att om jag fått välja att ta livet av mig eller stiga upp skulle jag förmodligen gjort det förstnämnda. Men eftersom det var ett hypotetiskt resonemang och jag inte i praktiken kunde ta livet av mig utan att kliva upp gick det bort.

Så nu är jag här. Diciplinerad som jag är begav jag mig trots allt på systemet. Köpte några öl och ett mousserande vin för 69kr för att lyxa till det dagen till ära. Köpte dasspapper, denniskorvar (allt färdigmarinerat var förstås slut på maxi) och lite annat jag passerade.

Har sällan varit så otroligt osugen på att festa eller träffa folk. Men nu är det nyår så då måste man ju i princip. Och det kommer säkert bli kul. Det enda bra är att festen är med gamla gänget borta i hebbersliden, så man slipper bry sig om världsliga saker som försök till frisyr eller rena kläder. Eller försök till att vara trevlig när man väl är där.

Så gott nytt år på er allihopa! Hoppas ni får ett bra nyår.

hejbara

annars så har julen varit bra. advent var också bra även om den gick mera obemärkt förbi. advent har detta år varit synonymt med korv. med bröd. Jag har köpt runt 5 påsar korvbröd denna advent. 5 påsar a 20 bröd = 100 korvar / 30 dar = 3,3 korvar om dan. Med bröd. En vanlig dag. Jag nämner det eftersom jag är lite stolt över det. Som följd av denna överkonsumtion har jag också tagit det man her på till en ny nivå. Ketchup, dressing, bostongurka, sötsur sås, stekt lök, pickles, you name it.. förutom senap vilket är diskasting.,

synden straffar sig själv brukar det dock heta och den här synden (frosseri) har faktiskt straffat sig genom att 2009 kommer bli gammalt innan jag äter nästa korv. Om det är ett egentligt straff vet jag iofs inte, dock måste jag hitta nåt nytt att ta sikte på när ja handlar..

Hujja... julen var som sagt bra. julafton var mycket som vanligt med undantag för en 2-3 timmar(!?) lång diskussion om politik och religion som ägde rum nånstans efter kalle anka och innan maten. Det är kul att diskutera sånt där inom släkten för vi tycker så sagolikt olika om många saker. Till exempel finns det dom som tycker att utvecklingsläran inte har några belägg och att åke green inte är en cancersvulst. med såna personer runt bordet är det bara janne josefsson som fattas så har man nåt som skulle gå sända i marknätet

juldagen och i lördags blev det utgång. Roligt har det varit. roligt och lite eljest. Det här hitta jag på youtube nyss förresten. rolig kille. louis ck om amerikas sorgligaste avrunkning


som jag har väntat

Fick den här(!) i dörren idag. Skönt att se att SR inte har för mkt resurser.


plötsligt händer det lixxom...

go jul

Som vanligt är jag uppe på tok för länge. Som vanligt beror det på att har jag inga tider att passa "tidigt" på dygnet så ger jag efter för min sjukliga morgontrötthet.. Idag var jag iofs tvungen upp vid 11 för att hämta huvudburken från guldstaden som jag lovat fixa under lediga stunder nu i jul. Det kan man ju tycka är ett berömvärt åtagande men faktum är att det förmodligen var jag som gav den nådastöten i torsdags när jag skulle fixa några mindre fadäser som inte lirade och ryckte sladden när datorn vägrade starta om. Sånt Kan sätta sina spår på disken. Det händer nästan aldrig men nu hände det uppenbarligen.
Så jag sopar till stor del igen mina egna spår såattsäga. Plus att alla stackare som vill sitta hemma och plugga körskolefrågor nu under julen inte kan göra det när själva modermodemet inte är ikopplat. Så jag kan väl känna ett visst, om än litet, ansvar mot den lilla skaran.

För att fortsätta den lite tradiga diskussionen om dygnsrytm kan jag nämna att kl12 när jag var hemma igen var jag förstås medvetslöst trött och vilade lite.. och sen blev det som det vart. förstås.

Skitsamma. Nu är det alltså jul igen.  Vilket jag ser fram emot. Vuxet nog mest för maten och att träffa våran trevliga släkt. Och karl bertil jonsson och allt annat som hör julen till i dess mest romantiska skimmer. Och på juldan ser det ut att bli utgång. ska bli superkul det med med alla som är hemma och på gott humör...

vad mer? jag har ofixat en julklapp.. får se om jag sköter det via maxi imorrn. får väl bli ett paket mums mums och två trisslotter och en lapp där det står förlåt. Nä javet inte nog fixar jag nåt.

for ut och gick nyss i säkert -15 vilket kanske inte var så taktiskt ur trötthetssynpunkt.. så nu får det väl bli läsning eller family guy eller nåt annat till söms. kl11 imorrn bär det av till sandfors.

GoD Jul!


hur det var för gammalt

nu har jag funderat igen. här är saker jag inte för mitt liv kan få nån klarhet i. om film.

* Vaarför körde dom alltid filmer för fort förr. Alltså på 20-talet och därikring. Hur kan man va så jävla smart att man uppfinner en projektor, och samtidigt så jävla korkad att man inte kör den i rätt hastighet. Att också ge sig på nåt annat än komedi i det formatet förtjänar min varma sympati. Å andra sidan hann man ju få med mer handling under kortare tid. Det är ju ganska smart. Synd att det där var innan ljudet kom till filmen för då hade alla pratat med smurfröst också.
* Det leder mig osökt in på den andra grejen. Vad är dealen med stumfilmer?! Rent intuitivt verkar det ju klart lättare att spela in ljud än bild. Så om det nu var omöjligt att mixa ljud och bild på ett band hade dom väl kunnat trycka på play samtidigt.
* En annan grej som var enklare förr var humor. Dels bara av att spela in en såndär film där det går för fort hade man ju nått halvvägs men sen behövdes det bara ett bananskal eller en käpp som man kunde jaga varann med och så var det bra med det. Alltså den avart som numera kallas buskis.

statusrapport

Har varit ute och slirat runt en 9km prommis i duggregnet för ett tag sen. Det är så halkigt dock att jag har nog i praktiken gått dubbelt så långt. Uppsatserna som jag brukar gnälla om är förresten klara. Skulle va klart innan midnatt och det fixade jag med oändligt liten marginal. Inte för att det kanske är så noga på timmen men. Nu är nästa till 16e januari och då jävlar ska jag börja i tid. Ska börja i jul och allt kommer bli helt fantastiskt.
Blev förresten lite festligheter i helgen trots allt. Kom på i lördags att man nån gång borde dokumentera såna där tillställningar. För att ha nåt att visa barnbarnen liksom. Det experimentet sträckte sig dock inte längre än att simon och nån till hotade att göra slut om jag inte la ner mobilfilmkameran. Och jag ska väl inte klandra dom där jag själv satt bakom linsen och hånlog och höll käften. trevligt på kvällen alltså men ute var det väl sådär. Halvlite folk på station8. gick ett par rundor. träffade samma folk ett par gånger. simon och kalle drog iväg. satte mig i soffan, pratade lite i telefon. väntade naivt nog på att det roliga skulle komma till mig istället. vilket det såklart inte gjorde. så jag gick på max och sen blev det färdtjänst hem.
det där var alltså den skriftliga resumen istället. Nu ska jag lägga mig och sova. Eller först ska jag läsa klart senaste rocky som jag otroligt nog glömt att slutföra när den kom förra veckan då den försvunnit under en pizzakartong och påse indianpopcorn. så kan det gå.

det är fantastiskt när det kliar

när man kliar. Just nu kliar det på låret.

snowroller

jag är trött. 5 dagar på mig att skriva nästa uppsats.. om etik. vilket inte är värst men det är olustigt om det blir stress. började med att leta lite lättsmälta youtubealster om etik igår men halkade in på ali g om samma ämne istället och sen var det det. dessutom har ju helgen kommit och om den får nåt roligt i sitt sköte kan man ju inte prioritera skolan före.. hinner gör man alltid. det finns alltid outnyttjade timmar på dygnet som man kan ta till. särskilt dom när man annars skulle sovit.

Nä mat nu. kanske skulle ringa mamma och be henne laga åt mig.. vad dom nu ska äta. 2 veckor sen sist i sandfors är det även. min kylstatus är annars fasen över par.. förutom klassikern med ett fåtal burkar man fått personliga relationer till är det nog bara den varmrökta rödingen som tiden verkar börjat hinna ikapp. om man ska vara efterklok kan man säga att den senaste tidens bländande matlagning i vissa fall gett att jag numera går in på ica med alldeles för mycket självförtroende. vilket alltså leder till problem som nyss nämnda., rökt och gravat är gott, men när det kommer i formen av en fisk och inte i form av ett kött blir man lite mer villrådig hur man ska ta sig an den. Just den här fisken har jag tagit fram ur kylskåpet ibland, tittat lite på den, och sen lagt tillbaka den. Nog för att jag har rensat en miljard fiskar i mina dar men den här ser mest ut som nåt nån hittat uppsköljd på en strand och sen plastat in i vakumförpackning. Men nog kommer jag hinna. Får tväräta den sen eller he på en macka. blablabla,,

nä om man skulle åka hem i kallaudin. bilen är som sagt besiktad nu till skillnad från kupevärmaren.. Luktar stekt piss när den har varit igång.. Nåt är det som är riktigt fel med den där. Borde nog diska ur den. Tills dess använder jag den sparsamt eller inte. Troligast har den väl legat i garaget i sandfors i sommar och sen har gråli trott att det var en xyfon och gjort nummer ett i den... ja-asi.. det var dagens mycket om lite.. nu ringer jag mor. eller gräver i köttbullslådan. god helg hörni. själv blir det tills vidare alltså plugg.

svenskar och svenskhet

Ombesiktade bilen idag sådär obokat så jag körde bara dit. Och självklart anlände jag exakt när dom tog sin eftermiddags halvtimmes fikarast. Vilket demonstrerade sig genom att displayen som visar vilka bilar som är i tur slocknade.



Trodde först att deras datasystem pajat så jag lutade mig tillbaka lite och gottade mig över hur långsamma vi svenskar är på att agera i såna här lägen och hur vi alltid väntar på att nån annan ska göra nåt höhö. Jag tänkte då fan inte göra nåt för jag hade stått på tomgång i nästan 10 minuter och satt i en numera rätt behaglig kupe och lyssnade på filip och fredriks "två nötcreme och en moviebox" på ipoden. Så jag såg det hela som ett socialt experiment istället och tog t.o.m. bilden ovan ifall andan skulle komma på att skriva några knivskarpa rader om fenomenet, medan filip räknade upp favoritefterrätter från när dom var barn.

Mina favoritefterrätter var förresten i nämnd ordning.
 
1. Kladdkaka. Det här åt vi bara och alltid när vi var i fjällen. Kanske därför det var så spännande.
2. Glass med köpt kolasås
3. Glasstårta
4. Farmors chokladkräm
5. Glasspinnar från glassbilen
6. Tårta
7. Nyponsoppa med köpta mandelbiskvier det här åt jag bara en enda gång under min barndom och det var när vi var i fjällen med mammas kör. Jag minns det dock som fruktansvärt gott.
8. Fruktsallad.
9. Fruktcocktail. (den här kanske förtjänar sista platsen men den har jag valt att viga åt nedan nämnd rätt som ett statement över hur otacksam mot mamma man ändå var som barn.
10. Pajer.


lång historia kort. 3 minuter senare eftersom ingen kommit ut ur bilprovningen och undrat varför ingen körde in (utom en som såg ut att besiktiga (heter det besikta eller besiktiga?!) en buss) kom jag tillslut på som troligen sista person (förutom en gubbe två bilar till höger om mig, eller så var han bara vansinnigt stressad) i kön att även besiktningskontrollanter förmodligen fikar och fikar i grupp. Slutet gott hursomhelst så nu slipper jag dit igen på ett år.

dagens visor

Dagen som gick lite i musikens tecken. nu ska ni få höra vad som är hott och vad som är not



Den där hörde jag på på morron. Lite transdans. Eller inte trance kanske men iaf dans och rätt elektriskt. Grejor. Rex the Dog kallar han sig och är svensk tror jag.


Robyn - with every heartbeat har ni nog hört. faktiskt vansinnigt bra. missade precis inte bussen här. det krävs inte så mkt för det iofs. räcker att jag äter ett äpple eller så och glömmer bort mig


Lite arty grejer men jeflar va de svänger. The knife.  soundtracket till halva vägen=)


Sneaker Pimps - lightning field. Om man känner sig lite teeny och lite för tuff för skolan. men bra



Kings of convenience - Gold in the Air of summer. nånstans runt bygdeå kanske. värsta bra


Kill all hippies. Den där gamla klassikern la jag med handen på hjärtat till nu. Men det är ju fortfarande idag så.

halvnakna kocken

Bekvämt när man sluppit lämna lägenheten på hela dan och inte varit nödgad att ta på sig nåt mindre komfortabelt. Hursomhelst lagat mat igen har jag gjort. Och håll i er nu. Storkok av pasta, köttbullar (stekta i olivolja), broccoli, champinjonsås förvisso i pulverform men med egna tillsatta extra skivade champinjoner(!). Och lite pesto. Vilken anrättning alltså och jag gjorde allt utan recept.. om man bortser från att läsa på baksidan av spagettin och pulversåsen.
Dock tog jag inget kort den här gången. Grämde mig först lite över det men insåg väl snart också det vuxna i att det inte längre är en självklar del av matlagningen att ta kort på allt med mer än 3 ingredienser.

Uppsats uppsats

Tre dagar and counting nu i den subtillvaro som kallas uppsatsskrivande. Den går ut på att man pluggar en halvtimme, letar åt nåt ord på nätet som man inte vet vad det är, typ koherentism, varpå man snubblar över ett webbläsarfönster med youtube och en tant som cyklar sin rex lyx in i en jordhög. Varpå man klickar på likadana klipp, surfar på några bloggar, kommer på att man inte kan plugga på fastande mage, kommer på att man inte kan plugga outvilad. Får sjuk ångest över att man inte pluggar. Slår på tvn. Slår av tvn. Pluggar en halvtimme av bara farten. Kommer på att det är simpsons och att ett avsnitt kan man ju se. Ser akutellt. Pluggar en kvart. Kommer på att man studerar bättre när man fått frisk luft. Åker till syrran och går broarna. Fikar. Åker hem. Känner sig fett aggressiv över att man inte fått nåt gjort. Letar åt några talböcker på nätet i ett någotsånär relevant ämne. Glömmer att lyssna. Börjar från början. Och så vidare, i all evighet.
Nåja skrivit 2 av 3 uppgifter nu. Bara den sista och knöligaste kvar. Jobbigt när man inte har precis den kurslitteratur som behövs när man ska skriva saker. Så jag använder mig av litteraturen internet istället och en personlig hemsida av en snubbe som heter Gregory. Hoppas man slipper redovisa sina källor.
Så är det. ska va klart till midnatt. 10 hours remaining.

RSS 2.0