beautiful mess

åhåå börjar bli dags att sanera lägenheten. har ju numera hushållsapparater som gör allt skitjobb åt mig utom att städa. och nu krävs det nästan parkourskills för att ta sig från (a) soffan till (b) kylskåpet. den sträcka som jag oftast färdas tihi.
imorgon ser det ut att bli fest och idag har jag gjort nästan ingenting. jag har ägnat ganska lång tid åt att se på youtubefilmer där "proffs" spelar starcraft mot varann med kommentatorer och publik. det är ganska intressant av nån anledning och det är skönt att slippa spela själv. jag blir tillräckligt stressad av att bara kolla på. dom som är bäst har jag lärt mig är alltid koreaner. så nu vet ni det också.
Hade annars tänkt åka hem en sväng i afton men ändrade mig. var ju hemma i söndags på farsdag och bar varmvattenberedare och åt smörgåstårta som mamma hade gjort. Och den var god förstår ni fram till sista tuggan då brödet smakade piss av nån anledning, så mamma ba
"vad är det för fel på den där?"
-jag vet inte men det är inte gott
-här får jag smaka?
-nja jag har ju haft det där i munnen.
-det spelar ingen roll
-hehe ok.
sen äter hon upp hela tuggan på bästa jackass-maner med tomma ögon och pauser mellan tuggningarna. nåt var det som var fel allt men hon sa inget. mamma är som så härlig.



"jaedong is a young player, relatively new to the scene, but his mind is fresh with brilliance".. hehe.

en bok till en tok.

Annars går min bokförsäljning väldigt bra. Jag la alltså ut alla gamla kursböcker jag hittade på "bokborsen" för ett par månader sen och nu är snart alla sålda, för dyra (oftast 150) pengar dessutom. en bok, räkna till max d, har jag t.o.m. sålt 2 gånger då jag glömde den var såld.
tyckt att det är sjukt att kurslitteratur ska vara så lättsåld tills idag då jag letade "philosophy of mind: 2nd edition" på nätet till kursen som börjar imorrn.. det är en bok som inte finns nånstans och inte längre ens trycks. trevligt val av bok kan man tycka men jag hittade till slut ett begagnat ex i usa som förhoppningsvis kommer om inte alltför länge.
om nån vill ge bort era gamla kursböcker så är det bara höra av er förresten. jag kommer sälja dom vidare dyrt. eller leta i pappersåtervinningen. det där är små luntor av guld.

Vart är du

Man kan köpa senap på apoteket. Mamma hade gjort det och jag har sett burken. Eller det är mer som en mugg. Men vad säger man om det ändå. Det går nästan inte komma på nåt lika dumt. som att köpa en volvo av glassbilen. eller kantareller på forslunds, eller en säl. nä jag vet inte men det är dumt. när man tänker efter skulle det kunna tyda på att jag har sovit ända sen jag såg den.?
Nu kan hälften av er blunda också för i min plötsliga ilska kom jag på en annan sak som stör mig nåt fasansfullt. Det är dom som inte skiljer på var och vart. Vart är i mina kågedalsöron en synonym till "blev" och som sån kan den få användas hursomhelst. "Vart" existerar ju egentligen inte här utan då säger man "vars" istället.. "vars for du??!". och det må inte vara det snyggaste i akademiska kretsar men det funkar iaf i mina ögon. Värre då om man använder Vart när det ska vara Var. Fan också milde tid.. Och jag inser att anledningen till att det sticker i mina ögon nåt så hemskt är att dom som använder vart ser sig själva som lite häftigare efteråt. Och jag vet att det en dålig och omogen (kanske t.o.m. hemsk?) anledning att förakta ett ord men nu har det blivit såhär.
Nu kanske ska sägas att vart är ett riktigt ord och faktiskt mycket riktigare än ex. vars, om det nu inte vore för att alla nyfrälsta vart-anhängare i sin iver använder det i Alla sammanhang, och inte bara där det av akademien är korrekt. Vart implicerar alltid riktning, medan var bara pekar på en plats. "Vart ska ni åka?", "Var ligger huset?" INTE "Vart ligger huset" som 92% av alla ungdomar idag skriver..

Jaja. Men jag är inte ensam. Mamma stör sig också på sånt där.
Hej då



RSS 2.0