nytt år

nytt år har det blivit. 2011 och framtiden känns snubblande nära. 3dbio är redan här. Inte så spektakulärt kanske men snart hoppas jag på hologram eller evigt liv. Eller åtminstone en egen helikopter. Man är bortskämd nuförtiden helt enkelt. För 500 år sen fick man nöja sig med att nån hade uppfunnit boktryckarkonsten. Och efter det dröjde det en generation till nästa uppfinning. Typ procentenheten.
Helgen har förflutit till belåtelse med en sväng på statt och ikväll syskonhäng med den yngre systern. Annat som hänt är att ännu en spindelled på audin pajat vilket visade sig på ombesiktningen. Snart helt ny framvagn med andra ord.
Just nu sitter jag och funderar på att äta kexchoklad vilka jag köpte igår. 4st. För 20 kr. Som jag glömt att jag hade köpt tills nu. Egentligen borde man gömma undan minst två av dom på underliga ställen och sen försöka glömma bort det för att bädda för kicken man får när man hittar saker (godis) som man inte visste att man har.
Andra saker jag köpt är 2 sladdar från kjell och kompani som återigen kommer att möjliggöra att jag somnar till föreläsningar på kvällen utan att behöva dra med mig datorn till sovrummet. De gamla sladdarna nöttes ut helt enkelt. Efter ett tag blev man tvungen att lägga dom i en särskilt utformad kringla som jag efter en del experimenterande kommit fram till var det enda sättet för att ljudet inte skulle försvinna på vägen. Men till slut dög inte ens kringlan och nu sitter jag här med splitter nya kablar som man om man så vill kan lägga helt rakt. Det känns lyxigt. Det enda olyxiga med att ha datorn i ett annat rum än man själv befinner sig är bara att man inte kan trycka på play och paus, eller ändra det man för tillfället lyssnar på. Möjligen skulle jag kunna installera ett sånt röstprogram som känner igen ord och kommendera datorn från rum till rum. Det eller en fjärrkontroll. Det och andra frågor blir ett projekt för 2011, men just nu är jag fantastiskt glad över att i alla fall ha sladden.

RSS 2.0