tio ord som får mig att må illa. nr 10: absolut

det här förekommer främst bland den yngre generationen. den under 30. och för att generalisera lite till så kan det med fördel träffas på en helgkväll på stan. mest tror jag det här har sitt frö som ett kvinnligt bigbrother-fenomen. man spänner ögonen i den man talar med, med huvudet lite förstående på sned och drar iväg ett slentrian-"absolut" (gärna med en aning stockholmskt uttal på Uet) med jämna mellanrum för att visa att man är intresserad och förstår vad den andra pratar om. (vare sig man gör det eller inte. helst om man inte gör det). det viktiga här också är att betona det bifall som är så viktigt och innebär att man inte behöver röja sig genom att komma med andra åsikter.
så käre vän om du känner att du är i riskzonen för att missbruka det här ordet kommer här ett råd på vägen. man behöver inte vara intresserad eller ha nåt att säga om allt; 90talsfilm, växthusodling eller hur hållbarheten i betong påverkas av värme. när det händer, se frågande ut, börja prata om nåt roligare, gäspa eller gå därifrån.

matteus is thinkin' about thinkin'

såg nya moodyssonfilmen igår. Mammut. Den var rätt bra men lite seg då och då och lite många staplade "gripande scener" kändes det som. Fast det kanske beror på att jag är en kallsinnig krabat som jag tidigare gjort klart. Nä men han sa i nån intervju att han för varje film han gör blir mer och mer osäker på om han vet hur man gör film. det blir jag också. fast så dålig var den inte. 3 getingar.
det här då. bigbrother-kitty har berättat att hon "pissar i duschen".. och fortsätter med att "alla gör det". i andan att det är en såndär härlig grej som alla gör men ingen säger nåt om? kul.... man undrar ju lite vad det är för mer härliga grejer som alla gör som jag inte vet om. om nån ska duscha hos mig kan jag iaf tipsa om att kissa rätt tidigt för det är lite sådär med avrinningen just nu.
måste ta mig lite mat nu. den här bloggen är ju främst en dagbok över saker jag äter så jag kan berätta att det står mellan icapizza, icas vårrullar eller limpa med ost. om det fortfarande är grönt ljus för limpan. vitaminer har jag också. supervitaminer i brusform som frambringar robust hälsa och urin som liknar ajax allrent. den ajax allrent som jag har brevid toan. vilket påminner mig om när jag var liten och var på besök hos två bröder nånstans i kågedalen. två bröder som hade pissat i en oljedunk en hel sommar och under denna dag hällde ut allt över gårdsplanen under former som måste varit och nosat på årets höjdpunkt. det var nog det jag hade att berätta om urin för idag. nu blir det fixa mat som sagt. hockey snart.

bist du böse, freulein

Liksom alla rättskaffens medborgare har jag nu sovit sen 9 igår kväll så jag är pigg som en pensionär. och äter i skrivande stund lakritspolka som smakar lite som bröstkarameller faktiskt. Skola varje dag nu. det tär på orken men det innebär ju mest att åka buss. började läsa en bok i bussen igår som bakgrund till min uppsats. den heter the god delusion av richard dawkins och han skriver bland annat att "blasphemy is a victimless crime".. hehe det tycker jag var lite lustigt.

håhåjaja. igår åt jag ägg och gravlax x2. har aldrig kokat ägg sen jag var 12 och av misstag knäckte äggen i pannan så det blev äggvatten. för att undvika såna missräkningar kollade jag upp receptet på icas hemsida. nedlåtande nog hade dom räknat upp ingredienserna också "ägg. vatten". 8 minuter var allt jag behövde veta dock så sen gick det finemangs.
vad mer. jag har fått mig en ny mössa. eller den är inte ny och den är inte min. men den blev min när jag vägrade lämna tillbaks den. till esther. men hon gav upp efter ett tag och då fick jag den. perfekt. jag passar sällan i mössor och vetefan om jag passar i den där men jag är van att se förståndshandikappad ut när kvicksilvret kryper under noll.

annars var det inte så mycket nytt. på västfronten. har mest ätit-sovit-skola-plugga-vila-the hills(!!) nu under veckan. javet hur självutlämnande det där sista var. men ni läser ju den här bloggen för att ni ska kunna känna er förmer. i helgen som var blev det dock utgång x2 så lite aktivitet hanns med. bland annat.
det var nog allt det. hej hej

tempus

fiffan vad jag stör mig på idrottsfolk som vägrar använda dåtid.. dom tror att det är "snyggare" att alltid köra med presens. idioter säger jag.


bara kryper i kroppen.

jahapp

datorn har tappat minnet. numera måste jag nämligen skriva in hela min epostadress när jag loggar in på bloggen. jobb. övervägde att skita i att logga in men nu är jag igenom iaf.

händer inte så mycket kul direkt annars just. ska ner på skolan igen om en halvtimme. innan dess ska jag duscha och eventuellt hitta nåt ätbart i den lattjolajbanlåda som kallas mitt frysfack.

så skolan fortsätter iaf alltså om jag inte har nämnt det förut. fram till i vår. men jag tror det kommer bli grymt. ser faktiskt fram emot b-uppsatsen mot vårkanten. Ska skriva om dogmer i nutiden har jag tänkt. det är faktiskt intressant på riktigt plus att jag har laddat hem en miljard magabajt med föreläsningar och grejer om det där så jag kan löka mig igenom rätt mycket bakgrundsforskning från soffan.

nä ut i min kupevärmda bil. ny värmare sen i jul. tack stina och tage. bilen luktar inte kön längre.

veckans citat

"man kan avgöra hur självisk en människa är genom hur länge det tog efter skyskraporna föll 11e september tills dom masturberade nästa gång."

=) -louis ck

filmtajm

är det inte men jag skulle gärna se nån bra rulle. En bra film som berör sådär som det nån gång händer. En sån där man reser sig upp ur fåtöljen som en annan människa efter 2 timmar, även om man snart glömmer vem den människan var och är sig själv innan läggdags igen.
Jag kan vara lite avundsjuk på såna som berörs (vilket jävla underskattat ord) lätt av filmer. Oftast bryr man sig ju så pass lite om karaktärerna att man i stort sett skiter i vem som "vinner" eller hur det slutar. Ungefär som när man ser en fotbollsmatch mellan två länder där man inte bor. Det är nästan hellre som att det skulle va roligare om dom gravt nederlagstippade vinner (som gollum i sagan om kungens återkomst som var på 4an igår). I min fyndiga fotbollsanalogi som om england får stryk mot typ kazakstan. Även om det onda då går segrande ur striden.
Nä själv är jag alltså man såtillvida att jag är hyfsat känslokall i såna sammanhang. Minns inte om jag någonsin bölat till en film även om det säkert har hänt nångång. Däremot har jag "fått skräp i ögat" vid några tillfällen när jag lyssnat på musik. Det är den absolut bästa känslan på denna jord. Att tycka att nåt är så till den grad vackert att kroppen reagerar. Dom gånger det hänt brukar jag passa på att vältra mig i det. Elda på känslan bäst det går genom att tänka på sorgliga saker som ensamma kattungar eller djur i allmänhet som dör och så. Djur är förresten i allmänhet rätt sorgliga eftersom dom oftast inte vet hur dom ska lösa situationen när dom hamnar i knipa, plus att det känns lite mer egoistiskt att tänka på mänskliga katastrofer för sin egen sorgs vinning såattsäga.
Som en onödig fotnot måste jag nog dock tillägga att jag faktiskt inte bryr mig så mycket om djur heller, åtminstone inte vilda eller på annat sätt anonyma djur. öh så vanliga hederliga ledsamma minnen får bli det som funkar bäst., ja det var väl det, det. har ni nåt filmtips typ into the wild eller american beauty så säg bara till.

2009

nyårs blev trevlig, som väntat, även om jag som antyds nedan bevisligen vaknat på fel sida innan jag väl tog mig iväg=). Helgerna avlöser varandra hela tiden som bekant nu också. Idag är det ju t.ex. lördag, men jag har börjat det nya året på ett föredömligt sätt och imorrn blir det att besöka släkten i vindeln. sitter och ser förlängningen av kanada-ryssland i JVM just nu så ska avrunda.
god fortsättning eller vad man säger den här tiden på året

RSS 2.0