Dem ska dö

Jag kan snart inte chatta. Jag kan snart inte se hemladdade undertexter. Jag kan snart inte äta eller sova. Mitt lilla korståg mot sär skrivningen är inget mot det här. Nämligen folk som inte kan skilja på de och dem!

Jag kan se hur problemet uppstår. I talspråk används ju nästan alltid "dom" om båda formerna och då sitter lille Lasse hemma framför datorn och har hört att "dom" är minsann talspråk och att det heter "dem" istället. NÄ det gör det inte!! Jo ibland men bara i objektform. Annars heter det alltid "DE". Det är så fantastiskt fult att skriva "dem" när det ska vara "de". Skriv "dom" istället alltid det funkar så mycket bättre även om det inte tekniskt sätt är rätt. Om man vill efterlikna talspråk kan det ju faktiskt vara snyggare t.o.m.
Puh. Ja det var väl allt.


-Adjunkten

image11
Jobbigt

ljud & bild

Jag funderar på att köpa mig en projje. Bio några knapptryckningar bort, plus att nu verkar dom börja bli tillräckligt bra och billiga för att det ska bära sig. Särskilt när man redan bemödat sig med att skaffa hela ljudsurroundköret. Men jag vet inte.. Har funderat på en sån i ett par år verkar det.

Dan före dopparedan

Sådär då var det julafton imorgon. Tänkte skriva nåt lustigt om det faktum att det kallas dopparedan men det lät roligare i mitt huvud än på pränt så vi skiter i det. Har dammat av en gammal gitarr idag här hemma och efter mycket slit minsann lärt mig spela introt till Stairway to Heaven. Det är väl den som är inkörsporten till gitarrspelande har jag förstått. Det gick dock inte helt automatiskt utan lämnade avtryck i mina stackars datafingrar samt orsakade en smärre kramp i vickevire då vissa ackord inte är utformade för den mänskliga anatomin.

Menmen. Hann också med att fara hem till sandfors och äta lagad mat och spela lite innebandy med gamla hemvändare från trakten. Trevligt det. God jul önskas mina 4(?) läsare av den här bloggen=)


50 lax

Ser ni nåt skumt med bilden nedan?


Hursomhelst är ena pupillen större än den andra. Inte så mycket på den där bilden men det varierar lite. Och det har kommit till min kännedom att försäkringsbolagen betalar ut oanade summor för sådana missprydande ärr som det heter. Vet en kompis kompis t.ex. som fick 50 tusen för att han snubblade på ett cykelställ (på fyllan dessutom) och fick ett litet ärr på benet. Så med det i åtanke borde väl ett öga vara värt lika mycket.

Fick nämligen en innebandyboll av alla saker i ögat för drygt ett år sedan och efter ett år kan man lämna in papper på att ansöka om pengar för sådana grejor. Inte likt mig att komma ihåg sånt men det vore ju onödigt att missa en massa pengar om nu så skulle vara fallet. Det som kan ligga mig i fatet är dock att det hela skedde under en korpen-match så det är möjligt att gängse lagar sätts ur spel under såna omständigheter.

Nåväl- med tanke på alla premier man betalar vore det väl bra att få lite återbäring. Hoppas kan man ju iaf.

Eller i Homer Simpsons ord "Försäkringar är som ett lotteri som belönar dumhet". =)

filosofen

Har ju funderat på att plugga filosofi i vår. Så Bea borstade lite liv i mina filosofkunskaper. Aristoteles lär bland annat ha sagt "tar denna sak och förvarar mitt barn i henne, bresa verktyg så jag får plantera".

Nåt att använda om man har ragg på gång.

Talkshow honeys

Som jag har väntat. Äntligen börjar ett Virtanen-maraton på TV8. Synd bara då att vanligtvis kvällspigga jag inte är riktigt i form. Hursomhelst så är det igång nu och som första gäst ser vi Maja Ivarsson så det hela går ner med en ganska bra gäst inledningsvis...

*gäsp

Nu blir en nykläckt artist intervjuad. Han ser pretentiös, självgod och lite korkad ut.

01:47
En filmkritiker uttalar sig om Stephen Kings film "München". Han säger sig sett alla 23 tidigare Stephen King-filmer (är det inte fler) och att ingen av dessa är dålig. Om jag nån gång gör en film vill jag att han ska recensera den.


-------

Virtanen program 2 har kört igång.


"Vi har en publik på 5 personer. Vi fick nästan fullt" säger han och två stolar står tomma. hehe.


Snart är det dags för Jonna Sima och Fredrik Strage att säga nåt om musik.
Sen är det dags för mig att sova.

Dom sitter och diskuterar Morrissey. Det är Fredrik och Jonna när dom är som bäst.

Nä nu får det vara nog.


Program 3...


03:03 Gonatt


**
Andra lustiga tvögonblick från kvällen innefattar när Wild Boys utsåg världens naivaste fågel och på Conan o Brien där publiken buade ut mänsklig födsel.

image8

--edit 14:18. Ja, det är spielberg som har gjort München. Såklart..

Saker man ser

Veckan går ungefär som planerat för en gångs skull. Kanske lite beroende på att jag inte planerat in nåt. Förutom att spela strategispel vilket jag faktiskt har gjort. Min gode vän simon kom på besök igår kväll och då var dörren fortfarande låst så på den nivån är det. Men en promenad blev det iaf på kvällen ser ni.

Upptäckter från soffan sedan sist:

Jag har då och då analoga störningar på tvn. Tv-signalen här i huset är ju analog men det brukar aldrig störa på den. Kanske antennsladden som glappar. Men jag är såld på gammalt hederligt brus, det är mycket snyggare än hackbild.

Jose Gonzalez har jag tjatat om. Säger bara 1an och 3an på nya.

På spåret-repriser är ett trevligt sätt att fördriva en eftermiddag. Och över 40-åriga Karin Hubinette är het som en ugnslimpa. Vet inte om denna insikt grundats i avsaknad av kvinnlig fägring eller att jag själv snart är lika gammal.

Jag håller på förlora förståndet. Trodde precis nu att någon spelade julmusik på 11an här bredvid. Men det visade sig att tvn framför mig avgav dom här ljuden efter en halvtimme av tyst tablåsnurr.


Veckan i bilder

image6   image7

Ledighet

Äntligen är man ledig. Ända fram till jul. Det enda som återstår nu är att installera nåt gammalt strategispel och köpa ett par kilo jordnötter och ett lass färdigmat så kan man löka bort den här veckan utan att behöva lyfta ett finger.

Spelningen igår i Umeå med Jose Gonzalez var riktigt bra. Kul att träffa kusinerna också. Vi var och åt lite indisk mat på ett ställe och sen vart det konsert. Har fått en ny favoritlåt, nämligen första på nya skivan, "How Low".
 

image5
Jose Gonzalez i högupplösning

Glider in i mål

Det är torsdag. Men veckan känns redan över. Inga fler DI-köer, osaltade strips eller att behöva förnedra sig som representant för Tammros telefonservice. Istället handlar morgondagen om att såsa bort sju timmar på fackmöte med gratis mat, buntade stolar och fri motorvärmarplats. Ska passa på och vara en kvart sen också.


image4

whats new pussycat..

wöuwöuwöööou? Ja hörni. Det är måndag. Helgen ska lämpligast kommenteras sparsamt. Tror jag ska skaffa mig en hobby av något slag. Eller damma av något gammalt spel till datorn att fördriva tiden med.

Visste ni att Elliott Smith har släppt en ny skiva? Eller inte han då men han hade gamla grejor som nu får se dagsljuset. New Moon heter den. (Tänkte använda ordet postumt men ja..). Den verkar lovande iallafall.

387783-3

Jim Gaffigan=)


Trött och full av nötter

Känns som om nån har ställt ett bilbatteri på bröstkorgen


såja

Så var helgen avklarad. Och måndagen. Vet inte om jag har så många skojiga anekdoter att berätta, men det blev utgång i lördags iaf efter att jag tvingat med mig min wing man Simon. Vart ganska roligt till slut, träffade några gamla klasskamrater bland annat.

Just nu, gott folk, håller jag på att tvätta. Men jag har en maskin som gör jobbet åt mig. Jag har en maskin som ska diska åt mig också men den blir tyvärr aldrig inkopplad. Mest pga mej men lite pga Lundkvists VVS som inte går att lita på. Snart kopplar jag in den själv. Men tyvärr är man ju lekman vilket innebär att om något då händer (och det kommer det) så måste man betala en jäkla massa pengar.

Borde nog gå en promenad i snöyran. Till rytmerna av musik. Marschmusik. Eller nyaste Jose Gonzalez. Har inte lyssnat på den så mkt men jag ska ju faktiskt ner till Ume med kusinerna och se han om ett par veckor så innan dess gör man sig väl en tjänst om man vet vad man har att vänta. Så är det.


RSS 2.0