Mamma, kom

"Mamma, kom fort!.. Jag följde en tjej hem igår och nu tror hon att vi är ihop eller nåt. Jag måste härifrån..!"

En solskenshistorna från vår lilla stad i vintras. Och nej det är inte killen som har skrivit brevet som det handlar om. Det är någons 18-åriga lillebrorsa.=)
Snäll som mamman var kan nämnas att hon snart var på plats och räddade sin son från fördärvet. Hade gärna åkt med i bilen iofs. så kan det gå


ett sällsynt djur

Det är sällsynt med djur i vår stadskärna, möjligen med undantag för igelkottar. Men häromsistens när jag gick runt broarna visade sig naturen från sin allra generösaste sida. Det började med att min följeslagare som härrör från vår södra landsände upptäckte något som flöt i vattnet. Vad är det där? Det såg ut som en liten pinne drivved men rättsomdetvar började det paddla och det stod klart att det var frågan om ett djur. Alldeles inne vid land paddlade den så trots att solen gått ner kunde den studeras utan bekymmer.
Som skogsbo briljerade jag snart med att det rörde sig om ett djur från familjen gnagare. Tillräckligt osmidig i vattnet för att inte vara en utter, iller, mård, eller bäver (vad finns det mer). Men troligen en stor råtta eller en bisam. Min promenadkompis ovan vid den norrländska faunan hade inget bättre bud så jag fick stå oemotsagd. Några futila försök senare att se hur den betedde sig vid fara genom att kasta några små stenar brevid den lämnade vi den till sitt. Skulle halat fram mobilkameran så kanske man hade vunnit en ryggsäck från Mitt i naturen. Om man klippt bort stenkastningen iaf. Som med handen på hjärtat var typ ett grus. Varför är det inte socialt accepterat att hota djur förresten. Djuren hotar ju varann precis hur dom vill.


image46
Var det en bisam som penetrerat vår urbana miljö?

Bernaisesås med pizza

Beställde en hämtoxfilepizza med bernaisesås idag. Och "he dit extra mycket bernaisesås" sa jag. För ofta får man ju typ ingenting. Och det kunde man ju ana hur det skulle sluta. Visst det är ju bara stryka bort det man inte vill ha men vilka idioter det är som lagar pizza ibland. "Jaha så det duger inte med receptet? Akta dig för vad du önskar.." ungefär. Så nu sitter jag här hemma och knyter näven i byxfickan litegrann. Menmen den gick ner efter att halva såsen gått bort.

image45

killing me softly

Åt megaskrov på Frasses igår kväll. 2x150g plus en låda strips är ett alldeles fantastiskt sätt att bestraffa sin kropp på. Hon bakom disken vände sig om när jag beställde och bara "sa du megaskrov?", och tittade på mig med dimmig blick;).
Idag är jag dock ledig och känner mig lite bakis efter gårdagens utsvävning. Ungefär som att det kommer fett ur porerna. Som en flottbock. Inte desto mindre vart det dock ostkrokar till lunch idag på min lediga dag.



image43
Med den där blicken beställde jag mitt mega skrov.

snuff

Jag har återigen slutat snusa. Det går oförskämt bra efter 2 veckor. Snusar istället papper som jag knövlar ihop. Det funkar minst lika bra som onico plus att det är gratis. Kanske därför att papper till hälften består av lim. Höll förresten på  att snusa upp ett par viktiga dokument på jobbet som en lustig notis men dom klarade sig p.g.a. att jag är lite nojig för stora mängder trycksvärta


image42

Kalvdöden

Som jag tidigare tjafsat om har jag nu faktiskt sagt upp mig från jobbet. Jag förvånar mig själv med att ta tag i saker ibland. Upplevde lite av känslan man får när man flyttat hemifrån eller köpt sin första bil=). Så nu går jag omkrig och känner mig som david hasselhoff i "ive been looking for freedom" som nån påtalade. Skönt är det iaf. Jobbar jag en månad till och sen blir det en hel del lov, och till hösten nästan säkert filosofi i ume. Gillar att inte riktigt veta vad som väntar om man ska romantisera lite. Iaf sålänge pengarna räcker=).

Jasi. Jobbade sent i fredags och jobbade hela lördan men hann med lite galej på ploggatan igår som var skoj, frånsett att jag slog mig besinningslöst hårt i kalvdöden mot en garderob och kan fortfarande inte stödja armbågen mot nånting. Efter det här ska jag inte längre dumgöra markus på ductus som slutade paddla i drakrodden när samma sak hände.
Just nu ser jag en film i bakgrunden med sarah michelle gellar. Suburban girl heter den och verkar skitkass. Ett sammelsurium av titta-tomt-ut-i-luften scener. men sarah geller platsar lätt på min topp5shaggarlista som man får ligga med utan att ens tjej får klaga om jag hade haft en tjej.

image41

Ännu en dag. Ännu ett skrov

Min fråga lyder: Varför finns det ingen nyttig mat att köpa. När man blir som man äter så vore det ju bra med ett alternativ för oss som inte alltid lagar middag. Och då menar jag inte Findus potatis och kyckling heller som tydligen är i princip lika onyttigt.
Eller det kanske bara är jag som inte bemödat mig med att se efter. Men jag har för mig att s.k. lunchrestauranger inte har öppet till middag. eller luras man bara av namnet. Jag har också för mig att ställen med passande namn som "dinners" är svindyra. Nåja.

On another note så sitter jag på stolskanten varje dag nu i frågan om jag ska säga upp mig eller inte. Rätt less. Har pratat med akassan och dom ser jag iaf ut att ha som livlina till vintern om det blåser kallt och jag inte fixat nåt att göra efter filosofihösten. Kommer om jag säger upp mig heller knappt missa nåt av EM. Samt att jag får ett sommarlov som inte skådats sen mellanstadiet. Visst väger dom där argumenten tungt?=). Å andra sidan efter ett år på Xzakt så behöver man inga argument. Får skaffa mig en fjärilshåv om man skulle känna sig understimulerad nån dag. Men jag velar på som bara den så det blir säkert inget av med den här uppsägningen. I andra vågskålen ligger ju världsliga saker som pengar. Eller utan att få er att tro att jag blivit soft den dagliga kontakten med mina kära arbetskamerater.


till sist presenteras morgonens ilandsproblem som för mig numera inträffar i snitt varannan morgon. Nämligen när man har slut euroshoppertvål på toan och man istället använder duschkräm som tvål. Vad som då alltså inträffar är att jag glömmer ta med mig den till duschen och måste då klättra ur badkaret och hämta efter att jag börjat duscha. Låter som en bagatell men ni som upplevt samma frustration och panik när man inser att ens family fresh står på handfatet vet vad jag talar om.

facket och politiken..

Under 3 dagar har jag alltså förverkat en kurs som heter facket och politiken. Betald och allt så att det har varit ett välkommet uppehåll i vardan. Vi har bl.a. gått igenom vad våra riksdagspartier står för. Vilket lätt blir parodiskt när minst 95% av de närvarande är sossar eller vänsterpartister. Politiskt högröda tanter med uppgift att representera moderater tar i från tårna och "viiii vill minsann att kvinnan ska veta sin plats i hemmet". och tittar sig nöjt runtomkring. jaja inte lätt.
Till sist har vi också lärt oss att ska man flyga måndag morgon mellan umeå och stockholm så ska man sätta sig på plats 2C. Det är nämligen maud olofssons favoritplats. Vi är många och vi är röda. Och vi kanske inte kan avsätta regeringen innan nästa val men vi kan iaf få centerpartiledaren att sitta på en mindre önskvärd plats på väg till jobbet..

the life and times..

Det är fantastiskt att heta matteus denna måndagkväll. Jag har nämligen "sovmorgon" till 16 imorrn och har sen fackutbildning sista 3 dagarna på veckan och ledig lördag igen. Det bästa med att ha ett jobb man misstrivs med är all den underbara tid som man inte vistas där. Värdesätter varje minut vare sig man ser på UR eller brer sig en macka eller gör nåt annat kul. Tricket att ha roligt är helt enkelt att ha så tråkigt som möjligt så ofta som möjligt i övrigt. Nåväl. Nu ska det inte låta som att det är det värsta jag vet men jag är lite duktigt less bara och såna här medium är väl till för gnäll.
Helgen som var blev om man summerar lugn och stillsam. Gjorde inte så mycket nytta heller. Skulle städa. Skulle tvätta. Men man måste ju kosta på sig att varva ner. Dammsugat har jag dock gjort. Så jävla lat är jag inte.
För att fortsätta redovisningen så blev valborg till belåtenhet. Det är alltid roligt med fester hemma i siretorp. Kom för en gångs skull ihåg att det går fota med min mobil också så det blev en förhållandevis väldokumenterad tillställning. Uppemot 10 bilder under kvällen.

 Hälsningar från eldstaden. Kände mig fantastiskt dryg i dom där brillorna jag snott från lillkusin.=)

nä nu tror jag som sagt jag mer än mättat allmänhetens behov av vad jag håller på med för den här gången så nu säger jag hej hej.

RSS 2.0