övningsköra

ska börja övningsköra med esther har jag lovat. mest lovat mamma och pappa men esther tyckte visst också att det gick an. hon får då fanimig vara tacksam nu när jag sätter mitt liv och min bils liv i hennes händer. om hon kör det minsta likt hur hon körde moppe så kommer rullgrusesther göra processen kort med min kära GNK. nåja det går visst rätt bra ändå sägs det även om pappa varit lite tvekande att som han säger "bege sig in i hetluftn", vilket jag antar innebär korsningar, typ. men det blir nog bra. som sagt. kan komplettera körskolans undervisning med gatsmarta tips hur man tar sig från a till b med verktyg som tuta och fuckyou.
Undrar vad den här helgen kommer att bjuda på. var och åt hos nämnd syster i afton och sen har jag gjort marängröra på några ägg som var påväg att gå till spillo.. 3 ägg och 3 dl socker är ingenting man bara häver i sig dock visade det sig. sov gott

förr i tiden (eller om internet)

kollade just hur kallt det var ute och hamnade på balderskolans väderhemsida. om man är någorlunda vädernördig (vilket jag är, eller iaf varit som liten hos morfars när jag ritade långa temperaturdiagram över dagsvärmen utifrån mormors dagliga kalenderanteckningar) så finns det förresten en massa skojiga kurvor att förundras över på den sidan.
på min tid tror jag inte ens balder hade en hemsida. eller möjligen nån tafflig projektarbetssida som skolan skämdes såpass mycket över att vi aldrig uppmanades att besöka den. eller så var lärarna så ovana vid det nya mediet att dom inte visste vad dom skulle göra av det.
på bolidenskolan hade vi inte ens internet men då är vi ju tillbaka i mitten av 90-talet. eller det fanns internet i en dator i ett speciellt litet rum dit man kunde få gå någon gång då skolarbetet ropade efter det. då kunde man få söka på altavista under regelbunden tillsyn av lärare.
jag minns första gången jag var där, vilket förstås var första gången överhuvudtaget. jag och lunken höll på med ett grupparbete om stilla havskriget och ansåg att vi inte kunde (det här är faktiskt den enda gång jag minns att vi på riktigt tänkt göra ett bra jobb. bland annat skulle vi inleda den kommande redovisningen med en amerikansk radio-inspelning på kassett från efter pearl harbor när usa förklarade krig mot japan) göra oss själva rättvisa utan lite illa underbyggd personlig- hemsidesfakta.
det lustiga med hela den där upplevelsen var iaf att jag hade fått för mig att skolans faxmodem tillsammans med en primitiv version av netscape på något sätt skulle generera nåt som inte bara såg ut som ett i bästa fall upphottat word-dokument. faktiskt (varför minns jag det) hade jag förbjudna tankar om att i andra världskrigsandan kunna spela flygspel, eller skjutaspel, eller nåt iallafall som rörde sig och var 3dimensionellt eller på annat sätt kunde representera den multimediavåg som av vad som sades var på väg.
och nåt sånt blev det förstås inte. det blev lite klickanden på länkar som var det som det egentligen innebar att "surfa", samt kanske hemladdning av ett par gif-bilder vars evighetslånga nedladdningstid nästan förpliktigade oss att använda dem. som nu fast mycket saktare eventuellt. så var det alltså förr!!.. och i sandfors fanns inte internet nånstans. men det fanns väl knappt ens i hela världen på 80talet. förutom för amerikanska försvaret som var beroende av att kunna kolla av mailen från bunkern efter ett eventuellt kärnanfall. så var det med internet. kanske ska skriva om nåt annat nu.. typ det som ska va inne imorrn. stress.. jag har nåt fel som gör att jag aldrig gör det jag ska. jag trotsar mig själv på nåt sätt sen är det jag som får ta smällen. så snart kommer det nog en lika noggrann redogörelse om vadsomhelst. leddjur eller reglerna i majong. godnatt

computerwelt

Var ner och mejslade med trafikskoledatorerna igår igen. Från 17 till 22 även om jag har plugg så det räcker. Då det enligt utsago rådde upploppstämning när elevernas rättighet att kunna plugga på körskolan exakt när dom vill ryckts undan, av att huvuddatorn som jag gav konstgjord andning i julas äntligen lämnade in.
så jag åkte ner för att installera programmen som behövs på en annan dator, och använda backupen från den första (jag inser att det här förmodligen är omtumlande intressant men jag sitter och andas häftigt med min fettdrypande datakropp och inga detaljer känns i det här läget för små. äsch) hursomhelst så funkade förstås inte backupen (eller den var 2 månader gammal. jag hade supernaivt nog antagit att den skulle backupa varje dag klockan 6). så jag fick försöka rädda disken med databasen som krajat genom att kasta in den i en annan dator. vilket förstås visade sig inte funka då jag inte fick lös den då dels moderkortet var tvunget lös och dels min bordskniv inte med all vilja i världen rådde på en av skruvarna. så jag dockade ihop datorerna istället så att IDEsladden precis räckte mellan och sen lyckades jag faktiskt efter 2 timmar checkdisk rädda databasen vilket var ungefär vad som lyckades denna kväll. allt annat kan sorteras in under lagen om alltings överjävlighet. databasen t.ex. som jag installerat förr gick inte in på två datorer jag testade av nån anledning, men när jag testade hemma på en dator som dessutom har fel windowsversion inne så funkade det. fyfan vad jag hatar datorer.
allt som jag nånsin lyckas med i dataväg har enbart med tur och vilja att göra. jag gör nåt som verkar lugnt. det funkar inte. jag hittar på ett anständigt sätt felet varför det inte funkade. det funkar fortfarande inte. jag tar bort programmet i fråga och her dit det igen. nu går det inte ens installera. jag laddar ner en annan version. när nedladdningen packas upp så funkar inte filen. jag laddar ner det igen men då funkar inte internet. jag startar om datorn men då börjar den brinna. sen startar jag om den igen och då funkar allt som ja hade tänkt från början plus att jag har senaste versionen och snabbat upp grafikkortet. ungefär så brukar det gå och jag bryr mig sällan om varför. istället går jag från datorn och gör nåt annat.. det är inte målet som är målet. det är att det inte funkar som är nåt så in i benmärgen irriterande. ungefär som när man var liten och man utan anledning inte fick sova hos farfars så man hoppade på knäna och skrek och snorade och säcklade tills mamma tillslut gav med sig och då sket man i vilket.

blandade favoriter..

... ur dagens aftonbladet.. Aftonbladet är det väl ingen som tar på större allvar än kamratposten men man kan ändå få yrsel när rubriker och artiklar har olika uppgifter och annat godis. Här är ett smakprov från idag

klimathotet


av vi som bor i sverige drabbas södra sverige och alltså framför allt barnen hårdast, då man inte säkert kan veta hur det blir med snötillgången när tomten kommer. (okej här läste jage fel först och läste vit jul varje år men nu har jag bemödat mig att klistra in det där och det är väl tillräckligt fånigt att fokusera på våra barnbarns julars snötillgång som det som mest står på spel. kanske


och hockey



Krislaget skellefteå stormar ut ur SMslutspelet och spelarna som har något vett räddar sig bäst dom kan, avslöjar Sportbladet. 12 spelare utan kontrakt som just nu sträcker sig över nästa säsong säger artikeln. det är väl ungefär normalt dock? I SSK är siffran 18, i Luleå 14 och i HV är det 20st (åtminstone för en månad sen).. och det är dom enda klubbar jag för den noggranna uppföljningens skull kollade upp. så där har får ni ett gratis scoop, sportbladet.

Lite mer i kappaneftervinden-anda som wennerholms blogg bidrar med.



och sen ett dygn senare



wennerholms gunst är inte långvarig. nu har han ju sinnersnärvaro nog att påpeka det själv men man måste beundra rubrikvalet ändå. för ingen kvällstidningsläsare tycker ju om det som är nyanserat.
nu såg jag inte hela matchen och dom fick ju rätt bra med pisk enligt resultatet men 1a perioden som jag såg hela var ju helt jämn. men dom måste ju ha spelat ofattbart dåligt i resten av matchen har jag förstått. avrättade som dom blev och allt.


sådär. nu kan jag få ro i hjärtat efter allt klistrande. världen har fått veta

det är vackert med idrott ibland

3-2 efter 102 minuter., vad säger man


linköpings hemsida just nu.. bra att man inte tar ut segern i förskott

hej och hå

den här dagen har som antyddes igår gått i studiernas tecken. och nu har jag ont i huvet. dessutom har jag blivit snorförklyd vilket möjligen spär på känslan att man lever i en liten vakumbubbla såna hära dar. ingenting kommer undan. andas, äta, skita, sett på tv en knarkinspirerad japansk barnfilm som med lite fantasi var rätt filosofisk, och t.o.m. drömt att jag var på föreläsning eller vade det var jag drömde. dock känns det som jag gör allt utom skriver (vilket jag bara gör undantagsvis) och att anledningen till att jag gör allt annat är att stilla mitt filosofityngda samvete som säger att man absolut borde plugga men inte behöver skriva precis hela tiden utan att man också kan tillgodoräkna sig tid när man "funderar lite". nu är ju det här ämnet rätt tacksamt att "fundera lite" över men jag misstänker att ingen kommer att tacka mig ändå i slutändan eller märka skillnaden när det oftast slutar med att jag hittar allt man behöver veta inträngt på två sidor i nån av skolböckerna.

----------
stoppa pressarna. takida släpper en platinum edition av den skivan dom släppte förut. remastrad är den dessutom. vilket skämt. det måste ju vara lite underbetyg till den första killen som mastrade för ett par år sen(!). sicken marknadsföringsbluff.




det finns skivor som det aldrig på några som helst villkor är okej att sammanfattas med.

-------
jag misstänker att jag är "permanent bannlyst" från DChubben acelit. kanske har dom tröttnat på att ge mig små tillfälliga bannor då jag delar ut en film som inte är packad på rätt rar-vis eller nåt annat viktigt som man kan anmärka på.
eller mer troligt är väl kanske att "hubben" bara inte funkar av nån anledning idag. Men Hursomhelst är det fett med irriterande att inte kunna ladda hem vad man vill och det fort. jag känner mig inlåst. jag vill ha den där coldplaylåten som dom snurrar på coldplays sverigespelning-reklamen nu. (och det här skriver jag delvis bara för att visa min storsinthet eftersom coldplay i likhet med takida i princip förtjänar inget utom aversion, men jag är är alltså inte sämre än att jag kan ändra mig, eller iallafall göra vissa, om än små, undantag.

aufsats

har räknat ut att enda gången jag skriver nåt här är när jag har nåt att gnälla om. så även nu. och den här gången stavas det återigen Uppsats. och det är väl inte så farligt annat än att jag har till imorgon på mig så jag har kvällen inbokad.
värdeobjektivism handlar det om den här gången. kan något ha ett objektivt värde? finns det några värden överhuvudtaget eller är värden mer attityder till den ena eller andra saken. det är frågor ni kan ställa er. roa er gärna med det.

RSS 2.0