pianoplinkande

Sitter och lyssnar på George Winstons "December" som faktiskt låter lite vintrig. I övrigt har jag inte mycket på agendan såhär en fredagkväll. Men skönt att ta det lungt. Har inte duschat idag och ska upp och jobba imorrn kl 7.

rätt ska vara rätt

Jag har faktiskt en fundering. En om Tolkiens värld och alver. Det har nämligen förklarats för mig att alver är odödliga så länge de inte dör i strid (eller på annat sätt har ihjäl sig antar jag av egen klantighet). Man ställer sig därför lätt frågan varför en alv överhuvudtaget skulle vilja ge sig in i en strid. Och väl där skulle iaf jag vara jävuslkt passiv.. Men det är kanske därför Tolkien gjorde dem till ett bågskjutande folk som kan döda fiender på tryggt avstånd för att sedan kila tillbaka in i sherwoodskogen när skiten träffar fläkten.
Inte som Legolas då som sprang runt och sköt fiender på armlängs avstånd och som med all rätt borde blivit dödad tjogtals gånger om han inte befattats med en tur som bara finns i kaningropen.
Hur skulle du tänka då, Legolas, när orchfittan skurit upp halva buken på dig och du ligger uppdelad på slagfältet med skitig slängkappa och din trolovade fästmö väntar hem dig till middag och mys i hängmattan.

det kommer mera

Jag skriver sjukt mycket i den här bloggen. Det beror på att den är nystartad och
Om jag känner mig själv rätt så kommer sista inlägget skrivas några dagar från nu.
Jag är inte alltid den som avslutar ett projekt. Hur som helst. Bra bloggar brukar
innehålla intressanta funderingar och nya vinklar på gamla sådana. Så jag försökte
tänka efter vad jag egentligen funderar över. Inte så väldigt mycket, egentligen.

Tur kanske det. Nog därför man är bra mycket mer bekymmerslös än man troligen borde vara.


morgon

som jag befarat vart jag supervaken av att stiga upp tidigt och det kalla vädret. Så nu är jag fast här hemma kl7 på morgonen utan att ha fått en god natts sömn. Men det kommer väl om ett tag.
Till saker jag grunnar på just nu hör vilken dag jag ska säga upp mig från mitt fantastiska jobb i kundtjänst. Skulle nog sagt upp mig för en vecka sedan så hade julhelgen varit räddad men nu har ju det tåget gått. Snart går tåget om ev plugg i vår också. Men jag är inte säker på att det är så lockande. Pengar och jobb är nog så lockande.

Tillbaka till arbetet. Igår visade det sig att dom behöver en till datasnubbe på mitt jobb. Så istället för att sluta kanske jag skulle byta uppgift och framförallt lön. Men tror inte att jag får det. Vet inte om jag vill ha det. Men Peter som blivit utlovad 1000kr i hittelön för nån som passar för uppgiften skrev iaf ihop en smaskig rekommendation för min och egen skull.

Nutid

Nu är vi framme i nutid på den här sidan, så inga mer åsyftningar om saker som skrivits tidigare.

Imorgon är jag skönt nog ledig. Dock ska jag lämna in bilen på service 06:45 så tal om att sova blir det inte. Försökte få till stånd att lämna in bilen efter lunch istället men då visade det sig att mekanikerna kanske inte skulle hinna kila in tillräckligt med jobb mellan fikapauserna för att hinna klart under dan. Så nu får det bli såhär.

Sen är det ju tråkigt att man ska jobba 3 dagar för att tjäna ihop till byte av en slang som lika gärna kunnat lagas med en halv rulle eltejp. I det här fallet är det dock en ombesiktning som väntar så tejp kan nog vara knepigt att få igenom.. Kanske om man åker till norsjö.

Berättelse ur verkliga livet - tisdag

Kära dagbok. Idag har jag provat nåt nytt. Jag har köpt "Beef Jerky".

Något som länge legat på lut men idag gjorde jag slag i saken. Kanske övervann jag rädslan av att inte exakt veta vad det var, förutom att det nästan säkert var något man äter.

Det visade sig iaf vid närmare studie vara kött, kort och gott. Torkat och kryddat
på samma vis som i vilda västern.

Så lång historia kort: 30 kr fattigare och 25g kött rikare lämnade jag ICA och gick hem
och smaskade. Hur det smakade? Gott fast starkt i längden


Sonntag

Den här dagen har förlupit utan större åthävor. Var och köpte mig en cheesemeny runt klockan 5 annars har jag knappt lämnat soffan på hela dagen. faktiskt. Om man hade riktat en övervakningskamera hitåt och snabbspolat skulle det se ut som en stillbild.

Bilder som etsat sig fast på näthinnan från igår innefattar en knappt kontaktbar Pierre hängandes över scenbarrikaderna på Pinkerton, ackompanjerad av back-to-back AC/DC-covers.
Samt en vakt som muttrade något om "barnarov" då stackars 19-åriga Linn i desperation över att ta sig in på Balzac spelade flickvän åt mig.

I övrigt var det väl kanske inte den mest spännande av utekvällar, men är det inte sådär ibland vet man ju inte om dom gånger när man har riktigt roligt.


Hej hej.

Nu har jag gjort mitt första inlägg. Men jag har inte skapat själva bloggen än så jag lägger väl upp dom i ett sjok sen om några dagar när jag kommer till skott.

RSS 2.0