Fest i valen

Så var festivalhelgen över. Kalaskul har det varit men 2 dar i rad är alldeles nog. Bra väder också tillslut även om det inte var jättevarmt på kvälln. Annars vet ja inte va ja ska berätta men använde mobilkameran ett par gånger och det här är något av vad som blev.

  Peter och Hanna förfestar på fredan.   Jag med nån typ av inofficiellt världsrekord i glimt i ögat..  Wallmans i motljus.  Syster yster och Emilia vimmelposerar.  Bröderna Forslund, den goda smakens väktare, lyssnar på Soundtrack of our Lives sen lördagnatt.  Nyss nämnda band på scen taget från första raden. Jag skojade lite med min publikgranne om att storma scenen i nåt tänkt hjältedåd och såg ut en väg via en trumlåda och upp på scen. Men antingen hade det hörts vad vi pratade om eller också hade min luriga blick på låd-trappsteget avslöjat mig, för i samma stund klev en tjock tant i reflexväst fram och ställde sig som målvakt vid enda möjliga passagen.. Och grusade därmed alla planer på framgång. Seriösa eller inte..


Cocksandwich

Som varje arbetslös med självrespekt ser jag film halv 5 på morgonen. Semi Pro heter den. Se den den är skitrolig




god natt


byar vi minns

Häromsistens när jag hade varit och fiskat i stugan åkte vi genom storkågeträsk påväg hem. Det är ju spännande med såna ställen. Dom finns i bakhuvudet från när man var liten och om man numera far förbi så känns det som att åka 20 år bakåt i tiden eller genom Saltkråkan. Som en kuliss från en film där man skulle kunna se sig själv hoppa fram bakom en sten med en vattenpistol eller en halvmeterhög crossmotorcykel.
Men nu är det alltså på riktigt. Husen går att gå in i och i en del syns människor , helt ovetande om att allt varit fullständigt meningslöst då jag inte varit där på flera år. Om en gren bryts av och faller från ett träd i skogen men jag inte ser det...



Tar mig för pannan i bilen, blundar krampaktigt och höjer pretentionerna..

sådärja

Då har vi fullgjort ännu en vecka. Olika saker har hänt. Bland annat har katten Missan dött och midsommar har förstås ägt rum. Midsommar var riktigt trevlig, dock använde jag samma tempo med rödvin som är brukligt med svagdricka så vinet angrep hjärnan så som man hört historier om.. Nåja trevligt var det. Kubb och grillning samt diskussioner  av skilda slag. När natten kom sov en del över i tältet som jag nämnde medan vi andra exempelvis delade säng med stolsunderlägg i våra föräldrars gästrum.
Vidare till Missan, rest i peace, våran tokfina gamla 13-åriga katt så har hon alltså dött. Hon hade varit hängig några dagar sägs det och gick sedan sitt öde till mötes under altanen. Det känns tråkigt på allvar med en sån katt men det är väl bara se framåt och uppskatta vad hon lämnade efter sig. Katten Gråli.

        
Missan till vänster, Gråli till höger.

jag har tid. jag har lediga dagar

Mitt liv som bekymmerslös playboy löper vidare.. Dagens projekt bestämde jag igår skulle vara ett megaskrov. Det är ett lämpligt dagsverke. Annars har jag märkt hur jag börjat snåla ner på saker som jag tidigare halade fram plånkan för utan att blinka. Det är nog ganska sunt.. Det är skönt att vara ledig men även om jag klarar mig så är det lite tärande att gå back varje dag. Jag var till stugan och meta lite med storsis igår och märkte hur jag var väldigt mån om att ta tillvara på fisken och rensa för att bekosta bensinpengarna dit hehe;).
Nåja. Var på arbetsförmedlingen igår för att "skriva in mig" och kom förstås ihåg att fara dit en kvart innan dom stängde. Oduschad och jävlig. Det känns verkligen töntigt att gå dit på nåt sätt. Denna jätteinstitution där folk sitter och knappar på deras datorer men ingen nånsin får jobb. Menmen ska man få ut nåt av akassan innan höstplugget är det ju bara knata dit. Hade registrerat mig på nätet innan eftersom dom sagt det på måndan (då jag även då kom 10 min innan stängning) och när jag nu satte mig ner för att prata med en person började hon gå igenom vad jag valt. Jag hade valt programmering och sånt eftersom det är ju det enda jag är rätt kvalificerad inom och sen valde jag också robotstyrning(!!). Nej inte eftersom det verkade coolt utan för att det verkligen inte går att välja nåt allmänt intresse av att jobba inom industri. Hon på arbetsförmedlingen bara "jaha och vad har du valt här". Och jag förklarade att det där bara symboliserade att jag skulle kunna tänka mig jobb på Rönnskär eller så men hon vidhöll då att man måste ha en tokspecialinriktning inom industrin hur okvalificerad den än må vara för att de ska kunna sovra bland alla sökande de skickar in. Annars får de lätt huvudvärk. Så jag tror att numera är jag enligt arbetsförmedlingen hemskt intresserad av att jobba inom den del av industrin som pysslar med plast och gummi.

Annars är det väl på  västfronten inte mycket nytt. Ser ut att bli nån form av militärtältsfest på midsommar och det ska nog bli skoj. Eller det ska det. Vädret har börjat hämta sig också så snart måste jag göra slag i saken att köpa mig en hängmatta och hänga upp på balkongen.

tjipp


2 dagar kvar

2 dagar jobb kvar. Börjar varva ner lite. Försöker undvika att bli utbränd såhär på mållinjen. För att stressa av har jag också upptäckt ett spel på min snart ettåriga mobil. Det heter FotoQuest Fishing och är kul, men ganska svårt. Man ska ta bilder av olika fiskar och andra vattenlevande djur för att samla poäng. Men dom är linsskygga, fiskarna, och viftar man med kameran simmar de snart in bakom en korall.


Den där är min bästa bild hittills. Ålen är ovanlig.

ett färgdrag senare

Vad töntig jag är. Bara att inse att det här med nätpoker går bort. Satt och såg fotboll ikväll och spelade samtidigt lite poker vid ett bord där särskilt en var så kass att man nästan tyckte lite synd om honom. Spelade upp $25 till drygt $60 och den liraren kom med inköp efter inköp. Men sen tillslut var jag i en hand mot en annan som köpte ut ett färgdrag mot ett överpar och där förlora jag en pott på runt $80 även om jag ju va favorit med runt 2/3.
Jaja. Efter det var jag nere på 25 och tiltade en allinraise som iofs var 50/50 (par i tior mot överkort) men sen va i princip allt väck.
Så min vana trogen blängde ja på skärmen knuffade till den och sen bar det sig inte bättre än att.. nåja uff



denna gång knock...

Har funderat på att byta dator länge så nu har jag möjligheten. Inget ont som inte har nåt gott med sig. Kostar ju lite men min dator var en av dom sämsta jag vet så det var på gång. Nätpoker lägger jag på hyllan dock. Det är inte bra för hjärtat. Tur förresten jag hade en gammal skärm i skåpet.

Grillad mat idag

Idag har jag fastat hela dagen och sen ätit grillad mat hemma. Man ska aldrig äta annat än grillat.


mina  bröstvårtor exploderar av vällust.

sverige i EM


RSS 2.0