david hume

som ni ser har den här bloggen upplevt något av en blixtrevival sen igår. eller ni och ni, besöksstatistiken är numera under tröskeln för vad som är mätbart men det om bloggen är i alla fall sant. idag kan det annars bli en ganska rolig dag. det anordnas nämligen filosofikväll hos esther, eller till stor del av mig. rolig dag med möjligt inslag av lite jobbigt. det verkar nämligen komma folk som förväntar sig att det kommer filosoferas på riktigt. tidigare har dom här kvällarna varit en täckmantel för att dricka 6-8 öl och sedan gå på statt och dricka fler öl, men idag är det onsdag och statt har stängt och många jobbar imorgon antar jag så då blir det mer fokus på filosofi och mindre på många öl. det sistnämnda är annars bra om man inte har något direkt upplägg, vilket jag antar att en kväll av filosofi egentligen kräver. klassisk musik eller en backdrop med david hume och häften med relevant information.
men helt barskrapat blir det nog inte. kanske blir det stenciler. det vet jag inte än. de måste i så fall fyllas med innehåll och det blir det nog inte att jag gör nu. kanske sen. förutom den här oundvikliga besvikelsen tror jag dock att det kommer bli trevligt.

skjut en snut

månadsmagasinet är här igen med personliga nyheter. huvudnyhet denna gång är hunden som hittade en tennisboll igår som jag och magdalena slagit bort. bra gjort av hunden alltså. annars vet jag inte, just nu återinviger jag mina gamla hörlurar som jag tänkte fixa till för ett tag sen (dom är nämligen trasiga, men går att lyssna med om man håller i ena luren som en telefon) och musik har inte låtit i närheten av så här bra på länge. därmed är det också läge för det kanske mest älskade segmentet på den här bloggen, nämligen när jag berättar om musik som jag tycker om. ikväll är det pop som gäller, mest. kate ryan - ella elle l'a(?), vilken melodi det är i den låten alltså, lady gaga, röyksopp, band of horses, och en genre som kallas dubstep och låter skarpt och elektriskt.
påtal om röyksopp fick jag nyligen en av de största muskaliska uppenbarelserna på länge. det visade sig nämligen att en av dom 2 i den gruppen heter svein berge. namnet klingade bekant. bekant från eftertexterna till twintris på amigan. och tror ni inte, det visade sig vara samma svein berge.. det stora i detta låter sig inte enkelt kläs i ord, så jag kommer inte heller att försöka, annat än att säga att förmodligen är det så här man känner sig när man utrett ett brott, eller kommit fram till något riktigt smart inom forskning.

flippret är såhär nära att åka nu också. det enda hindret är att ingen köpare bor norr om göteborg (de flesta bor faktiskt också i göteborg) och den vänlige åkare som körde upp det därifrån verkar numera inte vara lika intresserad av att köra ner det igen.


RSS 2.0