väx upp, världen

Ibland är det intressant att läsa ekonomisidorna. Inte ofta men det händer. hursomhelst nu har jag bildat en politisk åsikt som jag känner att jag nödvändigtvis måste vädra så håll i er. som vi under de senaste åren har upptäckt har ju Kina gått in med en fingerborg i världsekonomin. USA är påväg ut för egen maskin, Ryssland och Kina som sagt på frammarsch och gamla stabila EU står som vanligt i mitten och hoppas att dom nya omogna ekonomierna inte ska få hybris och börja leka med smällare.
För det är ju det som är risken. Vi vill ju tro att vi lever i en civiliserad värld där vi (förutom USA och några andra U-länder) inte anfaller och dödar folk efter minsta nyck. Inga mer kallakriget fjanterier. Men när Kina om inte alltför många år inser att de är mäktigast och lika gärna kan införa deras blindskrift till hela världen. Kommer de göra det då? Beslutet kommer ligga hos ett litet självvalt gäng med en diktator i spetsen. Förhoppningsvis inte en galen. Så sålänge väst fortsätter att handla med dom, strunta i den förföljelse och censur som råder och t.o.m. erkänna dom genom att ge dom OS i höst så är det visst bara att hålla tummarna och köra så det ryker.. Just när världen börjat lugna ner sig ska vi leka med elden igen. vad gör FN nuförtiden? Nä skaffa istället ett organ med ett dream team av t.ex. dalai lama, moder teresa och Yoda som får stå för besluten. Kloka och prestigelösa. Annars kommer den här planeten gå åt helvete mycket tidigare än nödvändigt..



image28
"I for one welcome our new insect (javet passar inte in men det är ett jävligt roligt citat=) overlords". -Kent Brockman

updating..

Hej. Tänkte göra en uppdatering sådär bara därför att. Var ju en vecka sen sist. Sen sist har jag varit på hockey 2 gånger faktiskt, jobbat, vilat, och hunnit med lite galej. Har också min vana trogen frekventerat jobb nr två, guldstadens datacentral vars datorer sedan länge borde pensionerats. Fixade en idag genom att bryta lite på grafikkortet. När man är nere på den nivån vet man att... ja byt ut bara. Nåja. Ordnade årets subnätuppdelning också vilket iofs inte är så komplicerat men inget jag brukar behöva göra så jag vart lite nöjd när det snurrade igång=).

Varit ledig idag. Jobbar bara 2 dagar denna vecka- imorrn och på onsdag. Nog det.

Våren är påväg också säger almanackan. Vädret säger snö och vinter fortfarande men det är iaf ljusare.

Torftigt inlägg det här men därför ska jag kompensera genom ett skojigt klipp från parlamentet. Håll till godo ni som fortfarande inte sett det här melodifestival- och youtubefenomenet.=)




Nu händer det igen

"det lilla livet" av Familjen. Perfekt ute och gå i slasket låt. Vore jag dj, och det skulle jag gärna vara om jag slapp jobba helger, så skulle den låten aldrig lämna dansgolvet.


check it out =)


Kent Agent

Kom nyss hem från en dagsetapp som har varit fantastiskt trevlig. For mitt på dan från skellefteå med esther och peter, slog följe med kusinerna och deras kompisar från umeå och landade i ö-vik runt middagsdags, då vi följdaktligen åt lite middag. I form av kinagrejs och sen vart det konsert i isladan där nere. Först förbandet "Familjen" som trots mina medresenärers näsrynkningar lät lovande. Och sen huvudnumret då. Riktigt jäkla bra. Som man väntar sig.
   Stapplade sen halvannan timme senare, lätt hörselskadad, med värk i benen och plågad röst men fånleende ut i kylan igen.
Syrran fick förresten en tröja av en något förfriskad herre som insisterade att hon måste ta emot den när vi gick ut. En man som också kläckte kommentaren "men äh, har dom bara tröjor med "kent".. Jag heter Jörgen. Har ni inga Jörgen? Humor.

 

      


 


RSS 2.0