1 år

Har lagt märke till att bloggen fyller 1 år idag.. Så jag kände mig nödgad att upplysa om det på nåt sätt. Såatt.. det enda jag kan säga om det är väl att det är sjukt olikt mig att jag fortfarande håller på med en sak jag började med för ett år sen. Kanske är narcissist eller vad det heter när allt man tänker på kretsar kring en själv.
Hursomhelst 1 år.. gottar mig lite åt att jag varit så konsekvent.

enkät

Fy farao vad sömnig jag är. Tur man är ledig idag. Har ingenting direkt att skriva om så jag funderade på att klistra in såna där enkätfrågor, som en del gör.

Hur lång är du? 175
Är du? mm i stort sett
Snöar det ute? Som fan
Vad har du gjort idag? Lämnat in bilen på rep.
Gillar du spraygrädde? Ja, roligt att det kom upp. Det är det bästa jag vet.
Vad står det i ditt 8e sms i inkorgen? Matteus din hingst. Ta mig i säng eller förlora mig för alltid.*
Vad blir det till lunch? Färdigtortellini om allt vill sig väl.

Det får räcka.


Ser ut att bli en vit jul som sagt. Nu ska jag ge mig i kast med tortellinin för andra gången idag. Kom så långt att jag kokade upp vattnet förra gången.
* tyvärr lögn

inyourfacebook

När man har pluggat ett tag märker man hur man blir allt girigare, av förklarliga skäl. Jag köper ingenting men gör ändå av med sjuka pengar på vardagsgrejs, typ mat. Skulle göra mig gott att spara kvitton och göra årets kassabok men hur kul är det? Då sitter man och har dåligt samvete när man köper 3 punchrullar a 7 spänn i skolfiket när man väntar på bussen. Sjukt olikt mig att tänka på sånt. Är det nu man ska säga touche? (inte helt säker vad det betyder men om det betyder det jag tror det betyder hade det en poäng där).
Girigheten har annars tagit sig uttryck i att jag börjat kolla runt på nätet igen efter ideer och hemsidor och grejer att marknadsföra, och hur det skulle gå till. Jag kan med ojämna mellanrum bli märkligt intresserad av sånt där, så sålänge det inte är tråkigt eller jobbigt är det ju bonus. En del av er vet ju att jag sysslat med sånt tidigare men ni vet nog då också hur jag brukar beklaga mig över hur sjukt mycket enklare allt var för bara några år sen. Och det är faktiskt sant. Nuförtiden är allt ett sånt jäkla finlir vilket är rätt frustrerande, men jag har hittat lite grejer som jag inte har några förhoppningar om till bröd på bordet men nåt att fnula runt med under kalla vinternätter iaf.
Annars har jag ett tag spånat om en ny ide på en hemsida. Som fejsbook fast istället för att lista sina vänner listar man sina ovänner. Kan ju va bra att hålla reda på dom. Kanske hota dom då och då. Eller iaf smäda lite. Tror det skulle bli grymt.. Man ser i nyhetsflödet bara "Erik och Emma är nu ovänner pga att Emma tycker att Erik är ett as". Sen kan man komma överens om att göra upp eller att be varandra om förlåtelse. Grym potential i det där. Inyourfacebook ska den heta har jag bestämt. Dock är domännamnet upptaget.
I övrigt har den där visdomstanden jag symboliskt gnällde över tidigare eskalerat till att bli superond. Eller egentligen inte den utan kinden breve som blivit röd och konstig och som man ofrivilligt tuggar på när man äter. Superirriterande men alvedon hjälpte och nu minsann idag tror jag det blev bra. Kan tänka mig att jag ätit upp den del av kinden som var i kläm och numera tekniskt sett är kannibal.

Nä nu ska jag hasta till bussen. hasta la vista.

a shot through the heart

Om jag ska ändå ska göra ett krystat försök att avsluta morgonen i dur kan jag säga att helgen blev rolig. 30-årsfest i lördags i svanström blev det. Och sedan utgång. esther som varit på balzac var nöjd över att hon lyckats stävja två rivaliserande supportergrupper (SAIK och Djurgården) genom att övertala dem ungefär att "kan ni inte bara vara vänner?" för att få lite matro åt henne och övriga från JC som hade företagshappening.
Det gick bra tills någon i något av lägren inte längre stod ut i tystnaden som följt och ekade A SHOT THROUGH THE HEART mellan balzacs väggar. Varpå båda läger alltså gjorde lika högljudd gemensam sak mot sviniga tjejer istället för mot varandra. I övrigt vet jag inte riktigt  vad jag ska nämna. Till min glädje fick jag en (1!) chili cheese-boll gratis när jag for hem eftersom mitt skrov visst tog tid att tillverka. Dom är snälla, dom på max.

sugliv

Problemen hopar sig. Håller på få en visdomstand som efter ett år av stiltje rör på sig igen. Först var det mest skojigt men när nyhetens behag att sitta och pilla på tandköttsflärpen med tungan lagt sig är det nu enbart irriterande. Irriterande för att man inte kan tugga som vanligt, inte borsta tänderna normalt och dessutom verkar det blivit hål i den såfort den tittade fram för det ilar inåt helvete när man exempelvis dricker fanta.
Till allt det här kommer att jag fått en finne på armbågen som jag stödjer på när jag sitter i soffan. Som jag haft sen förra veckan dessutom. Sen är klockan 6 på morron och jag har bara sovit 2 timmar. Och brandvarnaren har slut batteri och piper.. eller pep tills jag dödade den.
Känner att jag kommer få plikta för att klaga på såna här skitgrejer. Kommer vakna upp imorgon med cancer i pungen eller nåt lika illavarslande. Så jag ska avsluta med att säga att trots motgångar håller jag humöret uppe på ett berömvärt sätt.
Sov gott nu ni som sover

flipper

Har för övrigt märkt att min nördklenod flippret som varit paj rätt länge mer eller mindre börjat fungera igen. Av sig själv. Förut hängde det sig hela tiden och betedde sig allmänt oförutsägbart. Lite småfix återstår men det går plötsligt att spela på precis som det ska förutom att det slår av sig när det händer som mest pga spänningsfall i nån krets. Men jag har hittat årets guide på nätet hur man fixar till det så det ska nog gå ordna. Bara man sätter igång. Har hursomhelst börjat talla på det och spela då och då igen. Och jag är rätt grym. en riktig pinball wizard.


Fullt fungerande nu alltså. Nästan.

giving up food for funk

Min kropp är då ett under av självgående. Blev ett skrov ikväll som första mål för dagen och då var det mest för att jag kommit på att jag inte ätit. Och då hade jag ändå för en gångs skull rört ordentligt på mig och spelat innebandy, så lite må man ju ha bränt. Finns det ingen som räknat ut verkningsgrad på den mänskliga kroppen? Hur mycket energi kan det vara i en lövbiff? Man gnager i sig en sån som värsta rovdjuret och sen knatar man runt en halv dag på det. Det är då fascinerande om inte annat. Och inte så snyggt. Om det finns några aliens som hovrar omkring lär det ju vara det första dom lägger märke till. Att vi kastar in ett hönkadaver i mikron och sen smaskar på det som om det vore den naturligaste sak i världen
iallafall. Funk då? Jo anna ternheim släpper sin 3e skiva idag. Håll utkik, har hört halva av alla låtar och det lovar grymt. Går fortfarande inte ladda hem dock. Finns det inga "prerelease"-nördar som lyssnar på sån musik?.. nä nu borde den där sovklockan ringt för länge sen.. Ledig imorrn dock förresten. Skönt. Förutom att jag misstänker att jag måste börja skriva på en skoluppgift, tyvärr.


jetlag

Det här håller ju inte. Man kan inte vara vaken den här tiden på dygnet flera nätter i sträck. Ända sen jag fick för mig att valvaka in USA-valet (eller faktiskt ännu längre sen med handen på hjärtat) har dom här dumheterna pågått. Så jag vet inte jag kan väl berätta lite om min dag för att söva mig själv (och er). Så för att göra en kort historia lång..
Vaknade halv 11 och snoozade till kl12 då jag på 10 minuter var tvungen bestämma mig om jag skulle fortsätta sova (vilket var skönt) eller ta mig upp och iväg med bussen (vilket var det rätta). Jag valde för första gången på ett par dar det rätta och brummade till järnvägsparkeringen under tonerna av Sahara hotnights gamla glömda och sjukt underskattade låt "I know exactly what to do".
Väl framme vid bussen exakt när den skulle börja rulla visade det sig att mot min förmodan hade busskortet gått ut. Och jag hade inte samvete att låta bussen vänta 5 minuter för att ja skulle springa och köpa nytt så jag åkte på enkelbiljett (vuxen dessutom).
Ska lägga in en bild här för att liva upp lite



Sen när jag var framme och väntade på att lektionen skulle börja så var det bara två stycken ur min kurs som var där, Micke och "Rut". Dom andra var nya eftersom det var ny delkurs. Men det kom andra gamlingar från kursen efter ett tag. Etik heter kursen och det var ganska intressant till en början men sen började jag tänka på annat vilket faktiskt är ovanligt för filosofin, så jag hade inte största behållningen av dagens föreläsning. Vi hann dock med lite småprat idag vilket man annars saknar då vi aldrig har raster ihop. Pratade lite om om vi skulle fortsätta och läsa B-kursen till våren (vilket det finns en liten chans att jag ska). Erik blev jag aldrig klok på hur han skulle göra men Rut skulle istället åka till Asien och finna sig själv som man gör när man är 20.
När lektionen var slut lekte jag under bråkdelen av en sekund med tanken att ta lokalbussen in till stan och köpa busskort på busstationen istället för att återigen punga ut med 140kr för hemresan. Och eventuellt ringa lilldanne och käka nånstans "gratis" eftersom man får en del pengar över av dom 140 efter resan in till centrum... Men trött som jag var sket jag i det, bet i äpplet och satte mig längst bak i mitten där det va ledigt.
Där slog det mig hur man alltid slås av hur sjukt dåligt det ser ut i filmer när folk kör bil.. Alltså en kuliss som guppar runt i bakgrunden. Men att det faktiskt ser likadant ut på riktigt!(!) Det slog mig ett tag sen började jag nicka till under tonerna av först Anna Ternheims senaste (inte den som ges ut om några dar utan den senaste förr) och sen Krunegårds skiva. Han som satt till höger om mig hade höger hand bandagerad. Han hade varit lustig och satt en liten vit mössa på det, vilket jag inte insåg först. Han kanske frös om handen annars vad vet jag.
Om nån verkligen läser hela det här inlägget får ni gärna skriva det i kommentarerna förresten. Skulle tro att bussbilden annars är ett naturligt ställe att lämna den här texten.
I vilket fall. Väl hemma vid 8-tiden märkte jag hur jag var superhungrig (vilket jag märkt även på skolan innan men tillfälligt avhjälpt med ett dammsugarliknande bakverk samt en chokladgrej typ center som jag köpt för 22 kronor. Vilket är i princip alla mina kontanter, dom tar inte kort på skolfiket just nu), hursomhelst superhungrig så jag spånade om middag men insåg att det enda jag kunde laga, köttbullar och spagetti med lingonsylt (vilket är gott) hade jag inte ork till helt enkelt (du milde vad jag använder parenteser). Ingen ska annars klandra mig för att inte laga mat nuförtiden. Jag lagar jämt och jag är grym. Men det är lite betungande att alltid göra allt själv som man ju måste vid det här skedet i livet när man varken har mamma, flickvän eller personlig assistent.
I ALLA FALL.. jag gick ner till ica för att komplettera mina köttbullemackeambitioner med rödbetssallad så jag köpte det och lite annat onödigt typ mashmallows och icas limeläsk som bra&ha grejer. Jag ska försöka gå in mer på detaljer i texten nu.. känner att jag rundar av för tidigt..
Söt tjej i kassan förresten men jag blir oftast självmedveten när jag ska betala. Varför blir man (jag) det? Kanske lite lättvindigt placerar mig själv i det patetiska ungkarl-facket vilket förstås är oriktigt. Nu närmar jag mig ett crescendo i berättelsen så grattis ni som fortfarande läser. Så här var det. Jag hade just lämnat butiken och gick upp mot hemåt då jag mötte en ung tjej (runt 15) efter vägen. Och när vi just passerade så sa hon hej(!) så jag tänkte att det måste vara nån avlägsen släkting eller nån man känners syskonbarn eller så så jag vände mig om och stirrade ohämmat i någon sekund, som man ser ut när man funderar på nåt som inte går ihop, och fick sedan instinktivt ur mig ett "hurk" tillbaka som hälsning. Lite märkligt iaf. Hoppas jag inte skrämde livet ur stackarn men det var då hon som började. 
Väl hemma åt jag min mat, chattade lite på msn, kollade på lite diverse youtubeklipp med bland andra Filip och fredrik som jag tycker är roliga till den grad, och ägnade sedan en skrämmande tid åt att förbättra min gangstergubbe i ett facebookspel som heter mob wars. Ett tidsfördriv i ordets sämsta bemärkelse men beroendeframkallande på något obegripligt sätt.
Där är jag nu. Inte såå mycket tröttare men ska jag dra någon lärdom av det här är det att jag kommer tametusan ihåg dagen i grym detalj! Det kanske är normalt men jag räknar mig inte till mittfåran när det gäller att minnas saker i vanliga fall. Men jag kanske inte försöker så mycket. Som avslutning på det hela kan jag säga att sista timmen har jag legat i sängen och läst en bok som rockytecknaren Martin Kellerman har skrivit. Den är ganska rolig och jag börjar vänja mig vid att läsa böcker vid sovdags. Dock vänjer jag mig aldrig vid att skita på mig ungefär en gång i kvarten när bordslampan jag ställer på sängen faller ikull pga madrassens mjukhet. Obehagligt är vad det är. Det var min dag det hörni. Väldigt lik många andra dagar.
Tur man är ledig imorgon iallafall.
Sov så gott mina vänner.

godless americans(!)

Här är en reklam som visats i amerikansk tv.. Nog är det lite skrämmande att en stormakt styrs av folk som kan komma på en sån här film. Lite skrämmande och ganska komiskt.



"..she took godless money"..=) Sen att allt visade sig vara ljug och att den attackerade också var söndagsskolefröken hör ju inte till saken, men det gör ju inte det hela mindre löjligt om nu hon som har gjort reklamen ska framstå som nån sorts kristen rättskaffens medborgare. jojo dom är som roliga en del.


en kväll utan bullar

är också en kväll. Men inte riktigt samma sak. ICA stänger om 7 minuter och jag hinner om jag springer men jag kommer skita i det. synd jag som har grädde och allt. Åt bullar igår det var skitgott.


U-S-A. U-S-A.

Det är ju lite spännande med valet i USA. Omän Obama lär vinna som tur är. Så jag slog på aftonbladets "storsatsning" från USA-valet. Med Live-tv. Det är ett gripande dokument. Just nu är ryktet i folkmassan att Sarah Palin ska vara på gång att rösta i det här lilla bygget. Om vi håller ut en tio minuter till kanske vi får se en skymt. Nyss zoomade fotografen in olika stjärtar men jag tror han börjar bli vän med kameran nu, eller blivit åtsagd att det här kablas ut live till sweden.




Det är ju heller inte utan att man undrar om det kan bli lite tajt att hinna till valbanketten hemma i washington för en Alaskabo. Och varför stackarn inte poströstat. Eller röstat via sms. Eller hur dom har det ställt där i landet förresten? Kanske varit läge att ta nyjackan när tv var där och allt. Nä middag nu! Jag återkommer med detaljerade rapporter sen när det är dags för Joe Biden att landa i sin stad...

youtube

darth vader=)




Nä nu kanske man på rikt skulle sova

svarta fåret?

-Mamma säger du hellre att jag pluggar filosofi än att jag jobbar på xzakt?
*lång tystnad.
-Ja...

hehe mor min är för härlig


det känns som jul

Visst gör det det? Har iofs inte "känts som jul" förrän nu ikväll och det skulle kunna bero på att jag har städat hela lägenheten rätt rejält. Plockat bort en massa skit och gnuggat bort sojafläckar från rumsbordet. Att det att ha en fräsch lägenhet får en att associera till jul är ju lite skrämmande iofs.
Så det är väl snön då kanske. Eller halkan.

Imorrn hade jag tänkt besiktiga bilen. Fick nämligen körförbud häromdan då jag glömt ta tag i detta under oktober så enda stället det fanns tid är i ume. Så ja slår 2 flugor i en smäll och kör ner imorrn och passar på att gå på föreläsningen som är strax efter. Förstår ni. Så är väl dags att börja sova snart då.

RSS 2.0