the man

msn-chattade lite med en bekanting nyligen, en tjej som enligt utsago hade festat till det i helgen och pratat med män. Smaka på dom orden. Pratat med män.. Ordet man är lite olustigt i sig. Eller det är nåt oanvändbart över det i dagligt tal.. Enligt henne var man en man mellan åldrarna 26-36. Det skulle innebära att jag kvalificerar. Men själv känner jag mig nog oftast som en "kille" eller i sämsta fall en pojkvasker. Senast fick jag förresten åka buss på barnbiljett (inte ungdom alltså utan barn under 19.. kanske har med det att göra.
Nä som jag har förstått det är en man en person som bor sambo, har minst 2 barn varav den äldsta ska vara minst 8, helst 10 år gammal, går bredbent och gillar att fylla på spolarvätska i 740n. Det är väl där nånstans man kan dra gränsen.


jag ska bli filosofof

Nu är det officiellt. Jag har kommit in i Ume. Det känns skitbra. Nu vet man vad som händer fram till januari iaf. För att värma upp har jag laddat ner nåra avsnitt av "Filosofiska rummet" som är på p1 till mp3n. Senast pratade dom om "dogmatiska föreställningar i en modern kontext".. Det är intressant fast ju lite på den tungrodda sidan. Ungefär som när man var liten och skulle handla åt mamma på konsum. Man måste lyssna på vartenda ord annars är det ajöss.

Så take hold umeå, jag ska kasta allt ni vet på ända. Jag ska skaka samhället i dess grundvalar och sparka på grushögen som blir kvar. Det kommer bli storslaget.

livet är en fest

Håll med om det, folk och fä? Nä nu får det lov att bli tal om annat. Har man räknat ut att det gyllene snittet blivit varannan dag under ett par veckor så är det inte konstigt att man inte fått mycket annat gjort heller. Trött och konstig som man blir av sånt. Nu har det iofs varit superkul också men nu är det inte det som är poängen. Istället tänkte jag berätta vad jag drömde inatt precis nyss. Javet det är tråkigt att höra andras drömmar men just den här har en poäng. Först drömde jag förresten att jag kunde göra en 360 med slalomskidor (vilket jag faktiskt gjort en gång i mitt liv för 12 år sen och är mäkta stolt över). Nåja sen i drömmen kom jag då och då tillbaka till att så fort jag fått lite tid över, skulle jag sätta mig ner och ändra inställningarna i ett realtids-strategispel (alltså typ red alert). I drömmen såg jag ohyggligt mycket fram emot detta. Det skulle bli jätte-kul och jag skulle t.ex. kunna ändra så att en vanlig Defense Turret blev ett närmast oövervinneligt försvarsvapen.
Av denna anledning vaknade jag med ett leende på läpparna och kände att den här dagen hade nåt alldeles speciellt och roligt att erbjuda. Om jag bara kunde gnugga mig i ögonen och komma på vad det var. Men när hela nämnda historie gick upp för mig kändes det förstås sådär kul. Varför skulle jag ändra inställningarna? Varför inte bara spela som det var tänkt istället för att sabba hela balansen som andra noga räknat ut. Förresten känns det inget lockande att spela heller.
Om nu poängen nånstans gick mellan stolarna, så är den att jag har varit ledig i en månad, och knappt fått nåt gjort. Från början är det ju tillåtet att slappa för att ta igen sig, men det är sen man rimligtvis bör skapa nånting. Kreera en trägubbe eller en hemsida eller ändra i konfigurationen till ett strategispel. Och om inget av det känns kul så fundera på vad. Nånting får det lov att vara!
Det var veckans livsinsikt alldeles gratis

förresten kom jag på att skriva inlägg är ju en kreativitetens frukt. Hur ironiskt..
Då kanske jag kan bädda ner mig och läsa lite rocky en timme iaf? Nåja hej hej.

upptäckter från toan

Vet ni vad som händer efter ett tag om man her skalbaggar på rygg? Jo dom katapultskjuter sig själv i luften efter nåra minuter med nåt dolt litet organ. Jag sket nästan på mig när det hände. Men först viftar dom alltså med benen i några minuter.. Antingen är det så dom laddar upp ejectmuskeln, ungefär som katter gör innan dom hoppar på en mus.  Eller så är det ilskan att inte komma på fötter som gör dom superarga och jättestarka. Hursomhelst ska man inte ha anlag för skvätträddhet när det händer. Och om man har det ska man inte luta sig över dom med ansiktet för att man inte har nåt annat att göra där man sitter i godan ro.

RSS 2.0